-Pingstdagen
Ordet pingst kommer av grekiskans pentecosté som betyder den femtionde och firas femtionde dagen efter påsk. Den kristna pingsten firas med anledning av den Helige andes utgjutande över lärjungarna, det vill säga att den Helige anden gav sig till känna för dem. Högtiden är viktig i kristenheten eftersom det var vid pingsten som den kristna kyrkan anses ha startat. Anden gav dem kraft och ord att gå ut och predika och det blev början på den kristna kyrkans grundande.

-Kardemummabullens dag
Kardemumma har kallats drottningen av kryddor och används i arabisk och asiatisk matlagning och är en viktig ingrediens i många kryddblandningar, exempelvis garam masala, curry och berbere. Kryddan används också ofta till att smaksätta kaffe och te och används i desserter och bakverk.

Skandinavien och länderna i Mellanöstern är storförbrukare och står tillsammans för ungefär hälften av världsförbrukningen av kardemumma. Kardemumma odlas , förutom i de områden där den växer vilt, i Sydostasien och i Guatemala som är den största exportören av kardemumma.

-Internationella familjedagen 
Internationella familjedagen (engelska: International Day of Families) är en årlig internationell temadag om familjerelaterade frågor, som infaller 15 maj, och som grundats av FN:s generalförsamling 1992.